(2019/2020)
Pro infografiku jsem si vybral tématiku instantních polévek. Není asi jediný student nebo jakákoliv jiná osoba, která by je nevyzkoušela. Sám jsem měl a pořád mám dost velký přehled, protože jsem si toto svinstvo tolikrát prohnal žaludkem, že to ani spočítat nedokážu. Proto jsem chtěl alespoň touto prací pomoct těm, kteří by si chtěli polévku dát, ale nemůžou si z nabídky vybrat. Hlavním cílem je umět si z nekvalitního zboží alespoň vybrat to, co dobře chutná, i když škodí prakticky stejně. Vycházel jsem ze dvou faktorů dat. Jednoho subjektivního, kam jsem zařadil chuť, vůni a podobné, a potom tvrdá data ze složení jednotlivých polévek, kde jsou nutriční hodnoty. K překvapení vycházejí některé polévky, co se týče éček a chutě tak dobře, že by se daly opravdu za polévky považovat. Na tomto jednoduchém webu, by se dalo polévky si prohlédnout, porovnat a seřadit podle našich priorit (jestli máme zájem o hodně nudlí či nikoliv apod.) V neposlední řady by nechyběla ani funkce na hodnocení a vkládání polévek, čímž by se mohla data stát objektivními, a pomoci k vytvoření celé databáze.

ke stažení tisková kvalita

další práce